ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА

Рокове за достављање радова, услове за учешће на конкурсу, обавезан формулар и упутство за слање радова можете пронаћи овде.

Изложба ликовних радова деце и омладине Србије и међународна изложба дечјих радова

је традиционална изложба Центра за ликовно васпитање која се одржава од његовог самог оснивања 1954. године, с тим, што је тада била наизменично југословенског и војвођанског нивоа, од 90-тих година само југословенског, па републичког ранга, а од 2003. године добила је међународни карактер.

Тему изложбе одређују стручњаци из области ликовног стваралаштва. Тема се из године у годину мења, прати наставу ликовног васпитања и обрађује неку тематику из домена теорије форме или историје уметности или прати актуелна светска догађања (у последњих 20- ак година реализоване су следеће изложбе: “Укрштање“, “Rock’n’roll music“, “Спорт у нашим срцима“, “Припрода и облик“ , “Очувајмо припроду“, “Минијатура“, “Репрезентативно уметничко дело као мотивација за дечји ликовни израз“, “Шта ћу бити кад одрастем“, “Моја породица“, “Мој завичај“,“Деца и спорт“ , “Храна од давнина оку је милина“, “Народна ношња и плесни фолколор“,“Црвено, волим те црвено“, “Кретање“, „Уметност на и од папира“, Графика- кад се прсти умажу графичком бојом“ , „Линија“, „Њено височанство светлост“, „Простор у дечјем ликовном изразу“, „Уметничко дело као мотивација за дечји ликовни израз“.